26

maart
2015
in Social Media »

10 TIPS OM JE PINTEREST SALES EEN BOOST TE GEVEN

Waarom Pinterest in de eerste plaats? Stel je bent fotograaf, maakt mooi werk maar loopt een beetje vast in de verkoop. Bloggen en Facebook heb je inmiddels geprobeerd maar dat is niet zo jouw ding. Wellicht voel je wat ongemak om... (lees verder)

26

januari
2014
in Social Media »

Hoe Social Media het speelveld van SEO en Online Marketing veranderde.

In 2014 ben ik na een periode van bijna 4 jaar weer begonnen met bloggen. Tussen 2008 en 2010 schreef ik vrij actief over zaken rondom o.a. Google, SEO, Usability en Webdesign. Op 12 januari 2014 schreef ik een artikel... (lees verder)

12

januari
2014
in Social Media »

Verbeter uw (lokale) vindbaarheid met Google+ local

Dat social media een belangrijk instrument is om de vindbaarheid en zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten mag inmiddels duidelijk zijn. Naast Facebook, Twitter en LinkedIn mag het sociale netwerk van Google, Google+, niet over het hoofd worden gezien. Google+... (lees verder)

7

januari
2014
in Webdesign »

Is uw website klaar voor mobiel en tablet?

Ruim de helft van de Nederlanders maakt inmiddels gebruik van internet op zijn of haar telefoon. Ruim een derde gebruikt internet op een tablet. De verwachting is dat dit in 2014 alleen maar verder gaat stijgen. Onder andere door de... (lees verder)

6

januari
2014
in Webdesign »

Responsive webdesign is de toekomst. 6 redenen waarom.

Het is geen verrassing meer dat mobiel internetgebruik enorm is toegenomen de laatste jaren. Volgens diverse onderzoeken zal mobiel internet in 2014 het gebruik van desktop computers zelfs gaan evenaren. Ondanks deze feiten is het overgrote deel van bedrijfswebsites nog... (lees verder)

17

december
2013
in Over Santhos »

Vaarwel oude website, we zullen je missen. Welkom nieuwe website!

Vrijdag 13 december 2013 (het is allemaal goedgekomen :p) was het eindelijk zover. Onze nieuwe website ging live. Een mooi moment om nog even bij stil te staan. Al in 2011 lag er een eerste nieuw ontwerp! Deze heeft het... (lees verder)

11

november
2010
in SEO »

Overweeg de juiste Title-tag voor je hoofdpagina

Het is een bekend gegeven dat keywords, en de positie ervan, in de Title meta-tag van grote invloed (kunnen) zijn op de ranking voor dat keyword binnen de organische zoekresultaten van Google. Nu is er meestal sprake van meerdere keywords waarop... (lees verder)

1

juni
2010
in SEO »

Bloggen voor een betere ranking of voor meer bezoekers?

Of beide? Dat is het beste natuurlijk. En natuurlijk het delen van waardevolle informatie. Waar het in de eerste plaats om gaat. Maar goed. Het bijhouden van een weblog is één van de dingen die vaak wordt genoemd in lijstjes met... (lees verder)

15

december
2009
in Webdesign »

Een professionele website laten maken. De handleiding.

Een professionele website laten maken. De complete handleiding. Dit artikel is bedoeld voor (startende) ondernemers die serieus van plan zijn een professionele website te laten ontwikkelen. Het artikel beschrijft het proces van het ontwikkelen van een website van begin tot eind... (lees verder)

2

december
2009
in SEO »

Waarom rankt mijn site niet hoger? Google's geheimen

Iedereen die zich veel bezighoudt met zoekmachine optimalisatie zal het zich wel eens afvragen: ‘Waarom scoren die sites zo goed in Google en waarom wordt mijn website niet hoger geïndexeerd?’. Je hebt goede content geplaatst, houdt een weblog bij, bent... (lees verder)

17

november
2009
in SEO »

10 tips voor een betere vindbaarheid van je website

Onderstaande tips helpen u met het beter vindbaar maken van uw website. vraag links aan bij relevante (start)pagina’s, weblogs, directories en websites plaats relevante, waardevolle en unieke inhoud op je website ... (lees verder)

17

oktober
2009
in Usability »

Dropdown navigatie in webdesign: Usability Killer

Het gebruik van dropdown navigatie op websites komt veel voor. Zeker met de komst van Javascript frameworks zoals jQuery en Mootools zijn ontwikkelaars in staat deze menu’s er steeds gelikter uit te laten zien door gebruik te maken van effecten... (lees verder)

3

oktober
2009
in Webdesign »

Webdesign: het belang van een goede zoekfunctie

Vandaag kwam ik op bol.com om een boek te bestellen en werd ik verrast door het nieuwe uiterlijk van bol. In hoeverre we van 'nieuw' kunnen spreken weet ik niet, aangezien ik er niet dagelijks kom, maar toch wel met... (lees verder)

25

september
2009
in SEO »

Zelf je website optimaliseren voor Google

Gevonden worden in Google is belangrijk. Het behalen van een goede positie in de zoekresultaten valt echter niet mee en er is niet altijd budget om een professioneel bedrijf in te schakelen. Dat wil echter niet zeggen dat het behalen... (lees verder)

22

september
2009
in Usability »

Webdesign en usability: wat je nog niet wist van je bezoekers

Er zijn veel dingen die je misschien niet weet van je bezoekers. Hieronder een lijst van eigenschappen die je helpen webdesign en usability te verbeteren en je bezoekers een groot plezier te doen. Veel mensen hebben moeite met lezen vanaf een... (lees verder)

11

september
2009
in SEO »

W3C Validatie en SEO

Het W3C (World Wide Web Consortium) is een organisatie die webstandaarden voor onder andere HTML, XML en CSS ontwerpt. Het nut van deze standaarden is terug te vinden in bijvoorbeeld toegankelijkheid en de wijze waarop browsers een website interpreteren. Een... (lees verder)

6

september
2009
in Webdesign »

Webdesign: controleer dit voordat je een website lanceert

Het ontwerp is klaar, het cms werkt, content is toegevoegd en de klant is tevreden. Hoogste tijd om de site online te zetten. Of niet? In het enthousiasme van het lanceren van een nieuwe site kunnen zomaar belangrijke zaken over... (lees verder)

5

september
2009
in Webdesign »

Webdesign trends: call to action buttons

Call to action buttons zijn knoppen waarvan je als webdesigner, en natuurlijk als eigenaar van een website, wil dat iedereen er op klikt wanneer ze op jouw website aankomen. Meestel verwijzen call to action buttons naar een download, inschrijf- of... (lees verder)

29

juni
2009
in SEO »

SEO methoden en technieken op de proef gesteld

Op 22 juni 2009 heeft SEOmoz een rapport gepubliceerd met daarin de resultaten van enkele tests op het gebied van SEO. Enkele interessante resultaten zijn daaruit naar voren gekomen waarvan we er hieronder een aantal uitlichten. De title tag Beste resultaat: Primair zoekwoord... (lees verder)

Waarom je Internet Explorer 6 nog wel moet ondersteunen

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat bij het ontwikkelen van websites er simpelweg geen rekening meer moet worden gehouden met Internet Explorer 6. Gebruikers die nog gebruik maken van IE6 hebben pech en moeten maar overstappen op IE7 of Firefox.... (lees verder)

24

mei
2009
in Usability »

Webdesign navigatietips voor een betere gebruikersorientatie

Hoe vogels zich oriënteren Gebruikers die op het internet surfen oriënteren zichzelf op een soortgelijke manier als trekvogels dat doen. Iedere vogelsoort heeft een eigen specifieke manier van oriënteren, door een interne map te gebruiken om te kijken waar ze zijn... (lees verder)

20

mei
2009
in SEO »

Linkbuilding: de tijd van snel en makkelijk is voorbij

Linkbuilding is belangrijk. Onmisbaar in een goede zoekmachine marketing campagne. En soms lijkt het ook helemaal niet zo moeilijk. De startpagina's en weblogs waar inclusief url op gereageerd kan worden liggen tegenwoordig immers voor het oprapen. Maar zo simpel ligt... (lees verder)

14

april
2009
in Over Santhos »

Inside Santhos 1: drukke tijden!

Momenteel zijn we druk bezig met opdrachten op het gebied van webdesign, usability, zoekmachine optimalisatie en grafische vormgeving. Inside Santhos is een terugkerend item waarin u meer te weten komt over het bedrijf Santhos. We zullen afgeronde projecten bespreken, u een... (lees verder)

13

maart
2009
in Webdesign »

Webdesign prijsverschillen, het hoe en waarom

De grote prijsverschillen in webdesign Bij de één kost een website € 100, bij de ander € 2500 en meer. Hoe kan dit nou eigenlijk? Waarom bestaat hierin zo’n groot verloop? Belangrijker nog, waarom moet een website zo veel kosten als... (lees verder)

4 vitale logo ontwerp tips

In het kort 4 belangrijke aspecten bij het ontwerpen van een logo 1. Leer wat een logo is en wat het representeert Voordat je een logo gaat ontwerpen moet je begrijpen wat een logo is, wat het representeert en wat de functie... (lees verder)

27

februari
2009
in Usability »

De Back button, leer ervan te houden

We gebruiken de Back button constant, vaak zonder dat we er bij stil staan. Wanneer we ook maar even het idee hebben dat we verkeerd zitten, reiken we naar de Back button. Web designers echter beschouwen de Back button vaak... (lees verder)

20

februari
2009
in Usability »

Webdesign en Pagination, zo simpel als 1,2,3?

Het gebruik van 1,2,3 links is vaak het gevolg van lui webdesign. In veel gevallen staat het gelijk aan het doorspitten van een bak met afgeprijste cd’s, maar dan op de internet manier. Je weet niet wat er in staat,... (lees verder)

15

februari
2009
in Google »

Google analytics en adwords accounts beheren

Het beheren van Google (adwords) accounts en analytics profielen kan, zeker als het ook accounts en profielen betreft die niet van jezelf zijn, behoorlijk ingewikkeld zijn. Analytics Webontwikkelaars hebben vaak al een Google account en uit gemak en service voor de klant... (lees verder)

15

februari
2009
in SEO »

Voorkom duplicate content met het canonical attribuut

Duplicate content ontstaat doordat verschillende url's van een website dezelfde content bevatten en dit is niet goed voor zoekmachines. Dit kan ontstaan doordat er bijvoorbeeld een extra variabele aan een url wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: http://www.webwinkel.nl/index.php?product=12 http://www.webwinkel.nl/index.php?product=12&kleur=groen Ook tracking codes van Analytics of dynamische... (lees verder)

1

februari
2009
in Usability »

Design vs Usability

Design en usability hebben over het algemeen een haat liefde verhouding. Wat mooi is is niet gebruiksvriendelijk en vice versa. Usability is de laatste jaren een ware hype geworden en als je 'Don't make me think' van Steve Krug niet... (lees verder)

29

januari
2009
in Google »

Google in 2009 deel 2: bounce rate en usability

In deel 1 van deze serie over Google in 2009 hebben we al aangegeven dat Google zijn rankings steeds meer gaat baseren op menselijk gedrag (behavioral ranking). Zaken als CTR, Bounce Rate en Time on site worden steeds belangrijker. In... (lees verder)

29

januari
2009
in Usability »

Usability checklist

Onderstaand een goede checklist om de usability van je website mee te controleren. Is de navigatie duidelijk en consistent op de hele website? Waar ben ik? ... (lees verder)

21

januari
2009
in Tips en Tools »

Effectieve tijdregistratie met Paymo timetracker

Veel freelancers en webdesigners (in principe geldt dit natuurlijk voor ieder type onderneming) zullen wel eens problemen hebben (gehad) op dit gebied. Projectbeheer en tijdregistratie. Je bent met een aantal projecten tegelijk bezig, krijgt tussendoor een mail of je even... (lees verder)

19

januari
2009
in Google »

Google in 2009 deel 1: CTR, time on site en meer

In de serie artikelen 'Google in 2009' proberen we een beeld te schetsen van belangrijke veranderingen die Google in 2009 zal ondergaan, wat de consequenties zijn en wat we kunnen doen om mee te gaan in de ontwikkelingen van Google. Alles... (lees verder)

18

januari
2009
in Over Santhos »

Rss-feed beschikbaar voor het Santhos Weblog

Santhos stelt vanaf nu een rss-feed beschikaar waarmee u automatisch op de hoogte kunt worden gehouden van alle ontwikkelingen omtrent ons bedrijf en de wereld van het internet. De rss-feed bevat alle berichten en artikelen die op ons weblog worden... (lees verder)

7

januari
2009
in Internet Algemeen »

Einde Internet Explorer 6 nabij?

Gebruikers van internet hebben er misschien niet altijd even veel last van: Internet Explorer 6. Voor webdesigners en ontwikkelaars is de browser echter vaak een doorn in het oog. Omdat IE6 met betrekking tot de ondersteuning van CSS in bepaalde... (lees verder)

5

januari
2009
in Over Santhos »

Santhos blikt terug en kijkt vooruit

Allereerst willen wij iedereen een gelukkig en succesvol 2009 toewensen! Ook in het komende jaar vertrouwt Santhos erop u vol enthousiasme en professionaliteit van dienst te zijn op het gebied van webdesign en grafische vormgeving! Terugblik op het afgelopen jaar 2008 is... (lees verder)

7

november
2008
in Google »

De Google Pagerank; een paar antwoorden

Er heerst nog al eens de nodige onduidelijkheid over de Google Pagerank. Ook van onze klanten krijgen wij regelematig vragen over dit onderwerp. In dit artikel daarom antwoorden op de meest voorkomende vragen over de Google Pagerank. Wat is de Google... (lees verder)

31

oktober
2008
in Over Santhos »

Santhos Weblog Online

We zaten er al een tijdje tegenaan te hikken, maar nu is het dan eindelijk zover: ons weblog is online! Ook al schijn je er tegenwoordig niet meer om heen te kunnen; we hebben er toch een tijdje over na... (lees verder)

31

oktober
2008
in E-commerce »

Tips bij het starten van een webshop

E-commerce is booming! Webshops knallen als paddestoelen uit de grond en steeds meer mensen winkelen op internet. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer mensen op het idee komen om allerhande goederen via internet te gaan verkopen. In... (lees verder)

26

oktober
2008
in Over Santhos »

Santhos in Web Design Index

Met gepaste trots kunnen we mededelen dat onze website www.santhos.nl is opgenomen in de nieuwe editie van de Web Design Index by Content 4! De Web Design Index geeft ieder jaar een overzicht van vooraanstaande websites binnen bepaalde vakgebieden zoals kunst,... (lees verder)

Contact


Santhos
Industrieweg 5
7944 HT Meppel
Drenthe

info@santhos.nl »