De Google Pagerank; een paar antwoorden

vrijdag 07 november 2008

Er heerst nog al eens de nodige onduidelijkheid over de Google Pagerank. Ook van onze klanten krijgen wij regelematig vragen over dit onderwerp. In dit artikel daarom antwoorden op de meest voorkomende vragen over de Google Pagerank.

Wat is de Google Pagerank precies?

De Pagerank (PR) is een meetinstrument van Google om de belangrijkheid van een pagina aan te geven. In theorie is het zo dat hoe maar (relevante) links er naar een website verwijzen, des te hoger de PR wordt. Hierbij speelt de PR van de verwijzende site ook een grote rol. De PR wordt aangeduid met een getal tussen de 0 en de 10.

Als ik een hoge PR heb, sta ik dan automatisch hoger in de zoekresultaten van Google?

Dit hoeft niet. Er zijn naast de PR vele andere factoren van invloed op de ranking in Google. Toch zie je vaak dat sites die hoog ranken over het algemeen een hogere PR hebben.

Hoe kan ik zien wat de PR van mijn website is?

Dit kun je doen door de Google Toolbar te installeren. Je kunt vervolgens in je browser voor iedere website die je bezoekt de PR zien.

Mijn PR is al heel lang hetzelfde, hoe kan dit?

Tijdens de zogenaamde Pagerank Shuffle worden de PR's van alle websites geupdate. Hoe vaak dit plaatsvindt is niet geheel duidelijk, maar meestal zit hier wel een maand of 5 à 6 tussen.

Ik heb een nieuwe website. Hoe zorg ik nu dat ik een hoge PR krijg?

Ga op zoek naar websites die met uw website te maken hebben en probeer daar een link uit te wisselen. Immers; hoe meer kwalitatieve verwijzende links naar uw website, hoe hoger uw pagerank. Maar vergeet niet: Het hebben van een hoge pagerank is natuurlijk erg leuk, maar het betekent niet automatisch dat u hoog scoort in Google. Staar uzelf er daarom niet blind op!

Reacties / vragen?
thomas@santhos.nl

Contact


Santhos
Industrieweg 5
7944 HT Meppel
Drenthe

info@santhos.nl »