Einde Internet Explorer 6 nabij?

woensdag 07 januari 2009

Gebruikers van internet hebben er misschien niet altijd even veel last van: Internet Explorer 6. Voor webdesigners en ontwikkelaars is de browser echter vaak een doorn in het oog. Omdat IE6 met betrekking tot de ondersteuning van CSS in bepaalde opzichten erg verschilt van andere browsers zoals IE7 en Firefox kan het soms moeilijk zijn om websites er in alle browsers hetzelfde uit te laten zien. Ontwikkelaars zijn de browser dan ook liever kwijt dan rijk.

Maar Internet Explorer 6 geeft niet zomaar op. Want na zeven jaar op de markt te zijn heeft IE6 nog steeds een marktaandeel van 20%. In onderstaande afbeelding een overzicht van hoe de markt verdeeld was in december 2008:

Marktaandeel browsers december 2008

Het keerpunt

Ondanks het nog altijd grote aandeel in de markt lijkt er zo langzamerhand toch een keerpunt aan te komen. Steeds meer ontwikkelaars kiezen er voor geen rekening meer met IE6 te houden. Gebruikers zullen om deze reden steeds vaker overstappen naar een andere browser. Het aandeel van Firefox wordt bijvoorbeeld steeds groter.

Daarnaast zijn er inmiddels behoorlijk wat campagnes actief die de ondergang van IE6 proberen te versnellen. Voorbeelden hiervan zijn Stop IE6, End 6! en Savethedevelopers.

Ook Google klaar met IE6?

SInds kort lijkt ook Google zich er mee te gaan bemoeien. Internet Explorer 6 gebruikers krijgen nu in Gmail namelijk een 'Get Faster Gmail' button te zien. De button verwijst naar een site die Google's eigen browser Chrome en Firefox 3 promoot.

Get Faster Gmail

Gezien Google's grote invloed lijkt het erop dat het eerder gedaan is met Internet Explorer 6 dan we hadden verwacht. En om eerlijk te zijn vinden wij dat bij Santhos helemaal niet zo erg.

Afbeeldingen: www.wisdump.com

Contact


Santhos
Industrieweg 5
7944 HT Meppel
Drenthe

info@santhos.nl »