Overweeg de juiste Title-tag voor je hoofdpagina

donderdag 11 november 2010

Het is een bekend gegeven dat keywords, en de positie ervan, in de Title meta-tag van grote invloed (kunnen) zijn op de ranking voor dat keyword binnen de organische zoekresultaten van Google.

Nu is er meestal sprake van meerdere keywords waarop je wil ranken met je website. Een oplossing daarvoor is om per keyword een aparte pagina binnen je website te maken, en je keywords te plaatsen in de debetreffende Title tags. Een autogarage die wil ranken op 'APK keuring' zou een aparte pagina kunnen maken over het onderwerp APK keuring, en deze als titel 'APK keuring voor alle merken auto's' kunnen geven.

Het is van belang je te realiseren dat de hoofdpagina van je website, meestal www.website.nl, de pagina is met standaard de meeste potentie om goed te ranken binnen de zoekresultaten. Onderstaand een voorbeeld hoe ik dit onlangs heb ondervonden.

Ik probeerde al een tijdje met onze website te ranken voor een bepaald keyword. Speciale pagina aangemaakt en geoptimaliseerd voor dit keyword. Dus keyword voor in de title en relevante content. Nodige linkbuilding uitgehaald en uiteindelijk gestrand rond positie 18. Viel uiteindelijk meer uit te halen maar zover is het nog niet gekomen.

Vervolgens heb ik dit keyword als experiment toegevoegd aan de titel van de hoofdpagina. Je raadt het al. Eerstvolgende indexatieupdate gestegen naar positie 11!

Een simpele aanpassing met een overtuigend resultaat. Waarschijnlijk kan ik met wat gerichte linkbuilding mijn website nog verder laten stijgen.

Natuurlijk kun je dit principe niet oneindig toepassen. Bij teveel verschillende keywords in de title tag kan Google niet goed meer bepalen wat het onderwerp van de pagina is. Overweeg dus goed welke keywords je gebruikt in de Title-tag van je hoofdpagina, want waarschijnlijk zul je met deze pagina het beste kunnen ranken op deze keywords.

Voor de overige keywords blijft het natuurlijk een zeer goede techniek hier aparte pagina's voor aan te maken!

Contact


Santhos
Industrieweg 5
7944 HT Meppel
Drenthe

info@santhos.nl »