Verbeter uw (lokale) vindbaarheid met Google+ local

zondag 12 januari 2014

Dat social media een belangrijk instrument is om de vindbaarheid en zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten mag inmiddels duidelijk zijn. Naast Facebook, Twitter en LinkedIn mag het sociale netwerk van Google, Google+, niet over het hoofd worden gezien. Google+ lijkt nog niet zoveel gebruikt te worden maar stiekem ziet het er allemaal wel fantastisch uit.

Lokale zoekresultaten

Het lokale aspect in de zoekresultaten van Google wordt steeds groter. Er wordt steeds vaker onderweg gezocht ivm toename mobiel internetgebruik en vaak zijn lokale zoekresultaten ook simpelweg beter voor de zoeker. Wanneer ik bijvoorbeeld zoek naar ‘fietsenmaker’ geeft Google zelf automatisch al zoekresultaten in mijn regio:
Lokale zoekresultaten van Google

Afhankelijk van de zoekopdracht worden wel of niet lokale resultaten getoond. Worden ze wel getoond dan verschijnen ze zoals u ziet boven de ‘normale’ zoekresultaten. Een erg interessante plek dus om vermeld te worden!

Google+ Local pagina

Om lokaal vindbaar te worden in zowel de zoekmachine als in Google Maps is het in de eerste plaats belangrijk dat u een Google+ Local (voorheen Google Places) pagina aanmaakt. In grote lijnen vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Facebookpagina, maar dan op het Google+ netwerk. U kunt op deze pagina informatie over uw bedrijf toevoegen, foto’s en updates plaatsen en niet geheel onbelangrijk: recensies ontvangen.

Gebruikers van Google+ kunnen uw pagina ‘volgen’ en zodoende op de hoogte blijven. Het is dus belangrijk om uw Google+ pagina mee te nemen in uw social media activiteiten.

Een lokale Google+ pagina maken

Op deze pagina van Google staat duidelijk beschreven hoe u een lokale Google+ pagina kunt maken. 

Eenmaal in het bezit van een lokale Google+ pagina is het natuurlijk belangrijk dat de pagina goed ingericht wordt en voorzien wordt van de juiste informatie. Ook een koppeling met uw website is belangrijk zodat Google uw vermelding nog beter kan gebruiken in de zoekresultaten. En blijf natuurlijk regelmatig updates plaatsen!

Recensies

Andere Google+ gebruikers kunnen op uw Google+ local pagina een recensie achterlaten. Dit is zeer waardevol aangezien deze recensies getoond worden in de zoekresultaten en hiermee uw vermelding aantrekkelijker maken. Daarnaast verbeteren recensies ook de kwaliteit van uw pagina waardoor deze hoger in de zoekresultaten zal verschijnen.

Google recensies

Toch even het bruggetje slaan ;-)

Heeft u positieve ervaringen met Santhos? Dan nodigen wij u natuurlijk graag uit een recensie achter te laten op de Google+ local pagina van Santhos.

Santhos op Google+

Dit artikel is geschreven door Thomas Eilander. Sinds 2005 eigenaar van reclamebureau Santhos.

Contact


Santhos
Industrieweg 5
7944 HT Meppel
Drenthe

info@santhos.nl »