17

oktober
2009
in Usability »

Dropdown navigatie in webdesign: Usability Killer

Het gebruik van dropdown navigatie op websites komt veel voor. Zeker met de komst van Javascript frameworks zoals jQuery en Mootools zijn ontwikkelaars in staat deze menu’s er steeds gelikter uit te laten zien door gebruik te maken van effecten... (lees verder)

22

september
2009
in Usability »

Webdesign en usability: wat je nog niet wist van je bezoekers

Er zijn veel dingen die je misschien niet weet van je bezoekers. Hieronder een lijst van eigenschappen die je helpen webdesign en usability te verbeteren en je bezoekers een groot plezier te doen. Veel mensen hebben moeite met lezen vanaf een... (lees verder)

24

mei
2009
in Usability »

Webdesign navigatietips voor een betere gebruikersorientatie

Hoe vogels zich oriënteren Gebruikers die op het internet surfen oriënteren zichzelf op een soortgelijke manier als trekvogels dat doen. Iedere vogelsoort heeft een eigen specifieke manier van oriënteren, door een interne map te gebruiken om te kijken waar ze zijn... (lees verder)

27

februari
2009
in Usability »

De Back button, leer ervan te houden

We gebruiken de Back button constant, vaak zonder dat we er bij stil staan. Wanneer we ook maar even het idee hebben dat we verkeerd zitten, reiken we naar de Back button. Web designers echter beschouwen de Back button vaak... (lees verder)

20

februari
2009
in Usability »

Webdesign en Pagination, zo simpel als 1,2,3?

Het gebruik van 1,2,3 links is vaak het gevolg van lui webdesign. In veel gevallen staat het gelijk aan het doorspitten van een bak met afgeprijste cd’s, maar dan op de internet manier. Je weet niet wat er in staat,... (lees verder)

1

februari
2009
in Usability »

Design vs Usability

Design en usability hebben over het algemeen een haat liefde verhouding. Wat mooi is is niet gebruiksvriendelijk en vice versa. Usability is de laatste jaren een ware hype geworden en als je 'Don't make me think' van Steve Krug niet... (lees verder)

29

januari
2009
in Usability »

Usability checklist

Onderstaand een goede checklist om de usability van je website mee te controleren. Is de navigatie duidelijk en consistent op de hele website? Waar ben ik? ... (lees verder)

Contact


Santhos
Industrieweg 5
7944 HT Meppel
Drenthe

info@santhos.nl »